Bettskena
Lider av huvudvärk eller har ömma käkar för att du är stressad och gnisslar tänder? Vi kan hjälpa dig att sätta in en bettskena, den kan ta bort eller lindra besvären.
Tandblekning
Har du en tand som har missfärgats? Vid en ytlig missfärgning kan det räcka med en enkel puts. Om missfärgningen sitter djupare i tanden är en blekning ett bra sätt att få tanden vit igen. Vill du bleka flera tänder så går det självklart också bra.
Delprotes
Saknar du en eller flera tänder? Det kan påverka utseendet, tuggförmågan och i vissa fall även talet. Med hjälp av avtagbar delprotes kan vi hjälpa dig att ersätta saknade tänder.
Tandfyllningar
I dag görs de flesta tandfyllningar med komposit, kompomerer och glasjonomer. En fyllning kan också göras som ett fast inlägg eller i form av hela tandkronor. I dessa fall används oftast porslin-keram.
Tandimplantat
Man kan ersätta förlorade tänder på många sätt. Att fästa ett tandimplantat av titan är en välbeprövad metod. Implantaten växer sedan fast i käkbenet.
Kronor och broar
Karies, spruckna tänder eller tandlossning. Det finns många möjliga orsaker till att man tappar tänder. Har man förlorat en tand så går den att ersätta med en krona, för en eller fler fungerar det bra med en bro.
Borttagning av tand
Ibland skadas eller infekteras en tand så mycket att den inte går att rädda. Det kan då bli så att man helt enkelt måste ta bort tanden.
Rotfyllning
Tandvärk beror på sjukdomar i tandens vävnad, pulpan. Om pulpan är skadad kan det orsaka intensiv smärta. I de flesta fall kan tanden räddas med en rotbehandling och rotfyllning. Man rengör rotkanalen och fyller igen den med en tätslutande rotfyllning.
Skalfasader och porslinsinlägg
Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fulla fyllningar kan åtgärdas med skalfasader och porslinsinlägg, som kan ge stora estetiska förbättringar. Skalfasader gör man på framtänder och porslinsinlägg på tänder man tuggar med.
Tandskydd
Är du aktiv en fysiskt och tuff sport? Då behöver du ett starkt tandskydd. Ett så kalla intraoralt tandskydd täcker både tänder och käkbenet och minskar risken för avslagna tänder och käkfrakturer på ett märkbart sätt.